Lekka Herbatka Konopna "OSKRZELOWA", 30 g
Lekka Herbatka Konopna "OSKRZELOWA", 30 g opis produktu
LEKKA HERBATKA KONOPNA "OSKRZELOWA"
HERBATA Z KONOPI
Lekka herbatka konopna składa się z ręcznie zbieranych i naturalnie suszonych liści, kwiatostanów i nasion konopi włóknistych, połączonych z naturalnymi ziołami z Polesia.
Herbata konopna charakteryzuje się delikatnym, ziołowym smakiem.
Składniki herbaty konopnej (w równych proporcjach):
liście porzeczki czarnej (Ribes nigrum L.),
lebiodka pospolita (Origanum vulgare L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
liście wierzby białej (Salix alba L.),
bagno zwyczajne (Ledum palustre L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
cykoria podróżnik (Cichorium intybus L.) (cała roślina naziemna, pocięta),
liście wiśni pospolitej (Prunus cerasus L.),
kwiaty bzu czarnego (Sambucus nigra L.),
kwiaty lipy drobnolistnej (Tilia cordata L.),
liście maliny właściwej (Rubus idaeus L.),
kwiatostany, liście i nasiona konopi włóknistych (Cannabis sativa L.).
Przygotowywanie: Łyżeczkę mieszanki zalać gorącą wodą. Parzyć pod przykryciem 15 minut. Odcedzić. Można podawać z miodem lub cytryną (według uznania).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.
Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm
i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne,
a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm
w przeziębieniach i zapaleniu gardła.