Olej konopny CHILL&RELAX, 50 ml
Olej konopny CHILL&RELAX, 50 ml opis produktu
Olej konopny INDIA tłoczymy z nasion konopi włóknistej. Olej posiada odpowiedni stosunek pomiędzy omega-6 i omega-3, który w jego przypadku wynosi 3:1. Taka proporcja powoduje, że olej konopny jest w czołówce surowców pochodzenia roślinnego, co wykazuje skuteczność jego działania1.
✓ Tłoczony na zimno (nierafinowany), pochodzi z pierwszego tłoczenia.
✓ Powstaje w niewielkich partiach, abyście mieli pewność, że zawsze trafia do Was świeży.
✓ Ma naturalny, głęboki, lekko orzechowy smak.
✓ Wykorzystywany jako dodatek do posiłków, podkreśla smak m.in. sałatek, dressingów, pieczywa, tostów, makaronów, a także surowych, gotowanych lub pieczonych warzyw.
✓ Wpływa korzystnie na poziom cholesterolu w organizmie2.
✓ Zawarte w oleju kwasy tłuszczowe wpływają korzystnie na układ odpornościowy i ograniczają powstawanie stanów zapalnych2.
✓ Wpływa na procesy zapamiętywania i uczenia się2.
Najlepiej spożywać na zimno.
Olej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 20°C, chronić przed słońcem.
Olej ma barwę od złocistozielonej do oliwkowej w zależności od danej partii ziarna; możliwy naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.
Pojemność: 50 ml
Wyrób nie jest lekiem. Nie leczy. Powstał z niezmodyfikowanych składników naturalnych. Zawartość witamin, mikroelementów czy innych substancji odpowiada naturalnym proporcjom występującym w dziko rosnącej roślinie.
Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne, a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm w przeziębieniach i zapaleniu gardła.